Nåle frem for piller

Små nåle kan være et af midlerne til en reducering af danskernes uhæmmede pilleforbrug.

Det er så nemt at tage en panodil, hvis gigten smerter, en kodimagnyl, hvis hovedpinen tager til eller en lykkepille, hvis man er depressiv. Problemet er ikke en pille i ny og næ, men bliver det til et regelmæssigt eller dagligt indtag, er det alvorligt.

For piller forgifter kroppen – og kan i værste fald forårsage stor skade på lever, nyre, bugspytkirtlen og knoglemarven. Det ved lægerne alt om. Alligevel udskriver de så mange piller, at danskernes forbrug de seneste ti år er kommet op på et niveau, vi ikke før har set.
Men kurven kan knækkes. Og flere og flere danskere søger faktisk andre veje i stedet for at bruge medicin.

Små nåle er effektive mod smerter

Det er en god udvikling, som i øvrigt ledsages af det faktum, at effekten nu bliver understøttet af videnskaben. Senest har en amerikansk forskergruppe dokumenteret, at akupunktur i forbindelse med smertebehandling er bedre end traditionelle behandlinger.

Undersøgelsen viste, at især patienter med ryg- og nakkesmerter, slidgigt og kronisk hovedpine, der fik akupunktur, havde en god smertelindring. Forskerne kalder analysen det mest robuste bevis på, at akupunktur har en effekt på kroniske smerter.

– Alternative smertebehandlinger, som videnskabeligt kan dokumentere en positiv effekt, vil i fremtiden blive et mere og mere naturligt supplement, når lægerne skal vurdere en given sygdom eller skavank, forudser Birte Nielsen, der er formand for foreningen af Praktiserende Akupunktører, og fortsætter:

– Og med den nye viden vil også fremtidens forbrugere ganske enkelt ikke finde sig i at blive spist af med en pille, men stille krav om (naturlige) behandlinger uden negative bivirkninger.

Alle medlemmer af Praktiserende Akupunktører er Registrerede Akupunktører (RAB), idet foreningen er godkendt af Sundhedsstyrelsen som registreringsansvarlig brancheforening. Det betyder, at de er underlagt regler om uddannelse og efteruddannelse, god klinisk praksis og etiske retningslinjer m.m.


© 2024 Akupunkturklinikken v/ Susanne Wegeberg | Teglgårdsparken 100 | 5500 Middelfart | 25 89 24 05 | susanne.akupunktur@gmail.com
Designet af Masked Media