Om Akupunktur

TCM (Traditionel Kinesisk Medicin) er et holistisk behandlingssystem, der virker ved at stimulere kroppens egen energi og afbalancere kroppens organer. I kinesisk medicin bruges bl.a. begreber som YIN og YANG.

Akupunkturens filosofiske lære baseres på vekselspillet mellem to modsatte principper, YIN og YANG, der styrer mennesket. Så længe de to faktorer er i balance, er mennesket sundt og rask.

Ved stimulering af et akupunkturpunkt påvirkes livsenergien, som på denne måde genopretter ubalancen i kroppen.

Akupunkturen er i dag genstand for stigende interesse, der for år tilbage var utænkelige i medicinske fagkredse. Gennem tiden er millioner af patienter verden over blevet overbevist om akupunkturens fantastiske effekt på en lang række lidelser.

Behandlingen

Første gang du kommer til behandling hos mig vil jeg gerne have, at du fortæller mig om dine problemer og symptomer. Ud fra disse oplysninger planlægger vi et behandlingsforløb. Desuden bruger jeg tungediagnose, der giver mig konkrete oplysninger om, hvilke nåle der lige kan hjælpe dig.

Du skal afsætte en time til behandlingen.

Nålene jeg bruger, er meget tynde og du vil kun kunne mærke et lille prik. Du ligger med nålene i minimum 20 min og ofte længere – ca. 40 min. Nålene har en afslappende effekt, så de fleste hviler under behandlingen, hvor man ligger dejligt evt. på et varmetæppe og lytter til beroligende musik.

Der er ingen bivirkninger ved akupunktur – du kan måske få et lille blåt mærke hvor nålene har siddet. Som oftest bliver du tørstig og muligvis lidt træt. De fleste føler sig dejligt afslappede i kroppen efter behandlingen.

Der behandles en gang om ugen i starten – ved kroniske tilstande efterfølgende, hver 3. uge. Akut opståede skader kan behandles to gange om ugen.

Læs om de forskellige lidelser der kan behandles med akupunktur her


© 2024 Akupunkturklinikken v/ Susanne Wegeberg | Teglgårdsparken 100 | 5500 Middelfart | 25 89 24 05 | susanne.akupunktur@gmail.com
Designet af Masked Media